Estetik Göz Kapağı Cerrahisi

Göz kapağı cerrahisi (teknik olarak blefaroplasti ameliyatları olarak bilinirler) alt ve üst göz kapaklarındaki fazla yağ, kas ve deri dokusunun çıkarılmasıyla bu dokulara destek olan göz çevresi bölümlerinin gerginleştirilmesi işlemidir. Bu cerrahi uygulama ile sarkmış üst ve alt göz kapakları, fazla yağ toplanmasına bağlı torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları düzeltilerek kişinin yaşlı yorgun görünümü daha genç ve dinç görünüme kavuşması sağlanır.

Ne Zaman Ameliyat Olmalıyız

Estetik gözkapağı ameliyatları genellikle 35 yaş sonrası ihtiyaç duyulan cerrahi uygulamalar olup, cerrahi riskleri az, estetik cerrahi sonuçları çarpıcı uygulamalardır. Fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı her bireye uygulanabilir. Tiroit bezi problemi olanlar, göz yaşı bezleri problemi olup göz kuruluğu olanlarla, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve ciddi kalp hastalığı olanlarda komplikasyon riski artar.


Cerrahi Hazırlık

Cerrahi öncesi ameliyatın planlaması önemlidir. Bu nedenle doktorunuz ameliyat tekniğini size anlatmalı ve ameliyat için sizin yapmanız ve yapmamanız gereken bilgileri size vermelidir. İlaç kullanımları, sigara, alkol, bazı vitaminlerin cerrahiye olan etkileri size anlatılmalıdır. Ayrıca ameliyat öncesi yapılacak göz fonksiyonları muayenesiyle gerek duyulur ise göz doktoru muayenesi istenir.

Ameliyat

Cerrahi uygulamalar genel veya lokal anesteziyle yapılabilir. Cerrahi kesiler üst göz kapağı için üst göz kapağı kırışıklık çizgisinden, alt göz kapağı için ise kirpiklerin hemen 2-3 mm altından veya göz kapağının hemen altından yapılır. Ayrıca deri sarkması olmayan, kas ve deriye müdahale gerekmeyen hastalar için alt göz kapağı içinden de bu müdahale yapılabilir. Bu kesiler klasik bisturi veya lazer kullanılarak yapılabilir. Hastanın fizik durumu ve cerrahi sonrası bölgedeki bulgulara bakılarak hasta aynı gün veya bir sonraki gün evine gönderilir.


Ameliyat Sonrası Bakım

Cerrahi sonrası ilk iki günde her iki göz kapağı ve çevresi şişer. Bu şişliklerin azaltılması amacıyla cerrahi sonrası ilk gün gözlere buz uygulanır. Bununla birlikte antibiyotik ve şişlik azaltıcı, ağrı kesici ilaçlar verilir. Hastanın ayrıca göz kurumalarına karşı göz damlası ile korunması ve antibiyotikli göz kremleri ile göz içinin korunması sağlanır. Hasta taburcu olduktan sonra özellikle ilk iki gün ev istirahatı önerilir. Hastaya 3. gün kontrol ve dikişlerinin alınması için 5. gün gelmesi önerilir. Hasta 7. günden itibaren masaj verilir. Hastalar önce aylık daha sonra iki aylık dönemlerle kontrollere çağrılır.


Please publish modules in offcanvas position.