Yağ Enjeksiyonu

Yüzdeki ve vücuttaki derin kırışıklıkların ve çöküntülerin tedavisinde kişinin kendi yağ dokusu alınarak uygulama yapılır. Bu uygulamanın en önemli avantajı hastanın kendi yağ dokusu kullanılmasıdır.

Yağ enjeksiyonu, bir bölgeden alınan yağ dokusunun bir başka bölgeye aktarılarak dolgu yapma amacı ile kullanımını ifade eder. Yağ Enjeksiyonu’nun başlıca uygulama alanları, vücut hatlarını düzeltmek, yüzdeki yaşlılık çizgilerinin derinliğini azaltmak, dudakları dolgunlaştırmak, kalınlaştırmak ve zayıf yüzlere daha dolgun bir görünüm vermektir.


Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Vücudun bir bölümünden alınan yağ dokusu ihtiyaç duyan miktarda diğer bir vücut bölümüne aktarılır. Böylece hastadaki kırışık veya çökük olan bölge tedavi edilir. Transfer edilen yağ dokusunun %20-30 kadarlık bölümü verilen bölgede hayat boyu kalır.

Tekrarlayan transferlerle bölgedeki kalıcı yağ doku miktarı artırılabilir. Uygulamanın dezavantajı ise tedavi sonrası %70-80 oranında transfer edilen yağ dokusunun 4-6 ay içerisinde emilerek vücuttan atılmasıdır, bu nedenle iki veya üç seans tekrarı gerekebilir.


Uygulama

Liposuction denilen yöntem ile dokularınız alınır ve steril ortamda filtre edilerek ince enjektörlere konulur. Enjeksiyon çok basınç uygulamadan ince kanallar oluşturularak deri altı yumuşak doku içerisine verilir. Böylece arzu edilen görüntü sağlanana kadar Bu işlem tekrarlanır. Gereğinde fazla miktarda yağ dolgusu yapmak sakıncalıdır. Çünkü emilim sonrası düzensiz ve asimetrik görüntü oluşturabilir.

Ameliyattan sonra rahatsızlık verecek derecede ağrı şikayeti olmaz, enjeksiyon bölgesinde hafif şişlik ve morarma oluşabilir, ödem ve morarma 7-10 gün içinde kaybolur. Operasyon sonrası bölgelere hafif masaj önerilir. Bu masajın zaman ve miktarını doktorunuz ile görüşmenizde yarar vardır.

Yağ enjeksiyonu diğer doldurma yöntemleriyle kıyaslandığında avantajları ve dezavantajları mevcuttur.


Avantajları

  • Öncelikle yağ dokusu kişinin kendi dokusu alındığı için sağlık açısında çok daha güvenli olup alerji riski yoktur.
  • Diğer yöntemlere göre daha ekonomiktir.
  • Üçüncü olarak seanslar bittiğinde kalıcı bir dolgunluk sağlanmış olur.


Dezavantajları

  • Hastane ortamı tercih edildiğinden hasta için biraz daha streslidir.
  • Bu yöntemin bir plastik cerrah tarafından doku aktarım kurallarına uyularak yapılması doğru olur.
  • Şişlik ve hafif morluk dolguya göre daha uzun süreli olabilir.
  • Diğer yöntemlere göre uygulama ve sonucun görülme süresi daha uzundur.

Please publish modules in offcanvas position.